|
| |
| SGK emekli maaşları için Denizbank ile anlaştıHaber Tarihi : 26.07.2015 00:15 | |
İmzalanan protokol ile Temmuz ayından itibaren emekli olanlar maaşlarını denizbank'tan alacak.
Protokole göre, denizbank İstanbul, Ankara, Kocaeli gibi büyükşehirlerde bazı şubelerinden kalabalığı engellemek amacıyla emeklilere hizmet vermeyecek. Ülke genelinde şubesi az olan denizbank PTT ile anlaşma imzalayacak ve şubesinin bulunmadığı yerlerde, emekliler maaşlarını PTT'den alacak. Banka PTT'ye belli bir komisyon ödeyecek.
EMEKLİ MAAŞLARI DENİZBANK'TA
SGK'nın denizbank ile Temmuz ayının başında bir protokol imzaladı. Protokole göre, yeni emekli olacak herkes bundan böyle maaşlarını denizbank'tan alacak. Daha önce emekli olanlar ise kendi bankalarında kalmaya devam edecek. Protokolde yer alan bir maddeye göre denizbank, şubesinin bulunmadığı ilçe ya da köylerde PTT ile anlaşacak ve kuruma belli bir komisyon ödeyecek. Emekliler de maaşlarını PTT'den alacak.
BAZI ŞUBELER EMEKLİYE KAPALI
Protokole göre SGK, vatandaşa ödediği tıbbi malzeme bedellerini de denizbank üzerinden yapacak. denizbank İstanbul, Ankara, Kocaeli gibi büyükşehirlerde bazı şubelerinden, kalabalığı engellemek amacıyla emeklilere hizmet vermeyecek. Bu şubelerden maaşlarını almaları gereken emekliler PTT'ye yönlendirilecek.
EMEKLİYE PROMOSYON PARASI
Banka maaş almaya başlayacak emeklilere 300 lira promosyon parası verecek. Ancak bunu kabul eden emekliler üç yıl boyunca bankasını değiştiremeyecek. Diğer bankalarla yapılan protokollerdeki 'Üç ay önce haber vermek kaydıyla kurum (SGK) sözleşmeyi fesh edebilir' maddesi ise bu protokolde bulunmuyor. Protokolü doğrulayan bir SGK yetkilisi, banka değişikliine neden ihtiyaç duyulduğu sorusunu ise yanıtsız bıraktı.
Kaynak: Lifeinbursa.com
|
 | REALIST HABER |
| |
 | İstanbul'da polis'e saldırı (25.07.2015 17:30) İstanbul Okmeydanı'nda kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce polise silahlı saldırıda bulunuldu. Saldırıda 2 polis yaralandı.
Alınan bilgiye göre... | | |  | Bursa'nın orta yerinde suriye mahallesi (25.07.2015 17:00)
Bursa'da 2007 yılında kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Sıcaksu Tabakhaneler Bölgesi, Esed Rejimi'nden kaçan Suriyelilerin yaşam alanı haline geldi. ... | | |  | Bursa'da 10 metreden yere çakıldı! (25.07.2015 15:00) Bursa'da almak isteği platform forklifte binen bir kişi, sepetiyle beraber 10 metreden aşağı düştü.
Olay, saat 12.00 sıralarında merkez Nilüfer ilç... | | |  | Hava operasyonuna HDP'den ilk tepki (25.07.2015 14:00) HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, F-16'lar Kuzey Irak'taki PKK kamplarını vurunca, Twitter'dan ilk tepkiyi verdi.
Diyarbakır'dan kalkan Türk savaş uça... | | |  | Bursa Uludağ'da kaybolan 2 kişiyi jandarma buldu (25.07.2015 13:00) Uludağ'da doğa gezintisi yaparken yollarını kaybeden 2 kişi, jandarma ekiplerince bulundu.
Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı Uludağ Janda... | | |

|
| |
|