MUZ- Muzun faydalarý - yararlarý nelerdir?..Muz Besin Deđerleri

MUZ- Muzun faydalarý - yararlarý nelerdir?.

100 gr Nuz 88.7 kcal

MUZ- Muzun faydalarý - yararlarý nelerdir?.

Muz, Güneydođu Asya'nýn tropikal bölgelerinde dođal olarak yetiţen bir ađaçsý bitkiye ve bu bitkinin sarý kabuklu (bazý türlerinde kýrmýzý veya pembe kabuklu uzun meyvelerine denir. Türkiye'de daha çok Anamur ile Alanya arasýnda üretilmektedir.


Dünya üzerinde meyvesi belki de en fazla tüketilen bitkilerden biridir. Muzun bu kadar aranmasýnýn sebebi sadece kolay eriţilebilen ve kolay tüketilebilen bir bitki olmasý deđildir. Bu tüketimin ardýnda muzun çok besleyici bir besin kaynađý olmasý, birçok vitamin, protein, mineral ve aminoasiti içeriyor olmasý yatmaktadýr.

Batý Avrupa ülkelerinde sadece tadý ve kokusu için aranan bir meyve konumunda ise de üçüncü dünya ülkelerinde çok önemli bir besin maddesidir. Az geliţmiţ ülkelerde çocuklar ihtiyaçlarý olan proteini muz yiyerek almaktadýrlar. Faydalarý ţunlardýr: Muz kemik geliţimini sađlar, sinir zafiyeti ve yorgunluđu giderir. Böbrek ve mafsal iltihabýnda, bađýrsak hastalýklarýnda faydalýdýr. Müzmin kabýzlýk çekenler fazla yememelidir.

B1, B2, C, A ve E vitaminlerini içeren muz, potasyum, demir, kalsiyum, fosfor, sodyum ve iyot açýsýndan da çok zengindir. Muzun kalori düzeyi çok yüksek olmasýna karţýlýk hiç kolesterol içermemektedir. Kalp kaslarýný geliţtiren sodyum ve potasyum maddeleri içermektedir.

Potasyum terleme sebebiyle kapasitesini yitirmeye baţlayan kaslarý canlandýrýr ve daha kolay hareket etmelerini sađlar. B1 vitamini sayesinde sinir dokularýnýn normal çalýţmasýna da etki eder. Ýçerdiđi iyot sayesinde de tiroid bezinin dengeli çalýţmasýna yardým eder.

Muz bitkisi en büyük çiçekli otsul bitkidir.[2] Bitkileri sýkça ađaçlarla karýţtýrýlýr ve 7.6 metreye kadar çýkabilirler. Yapraklarý sarmal bir biçimde yer alýr ve 2.7 metre uzunluđa, 60 cm geniţliđe kadar büyüyebilir

Zayýflama 123456789


Muz ve Muzun faydalarý-yararlarý
Muz ve Muzun Faydalaý-yararlarý

Muz meyvesi: Besin deđerleri yüksek olan bir meyvedir. B6 vitamini, potasyum ve folik asit (B9 vitamini) bakýmýnda çok zengin bir besin olan muzda B1, B2, C, D, E ve P vitaminleri ile magnezyum, bakýr, demir ve fosfor mineralleri de bulunur.

Muzun Faydalaý: Muz özellikle mideye çok faydalýdýr. Mideyi güçlendirir ve koruyucu etkilerinden dolayý, ülser ve gastrit rahatsýzlýđý olanlara çok iyi gelir. Kabýzlýđý giderir. Böbrek iltihabý ve bađýrsak hastalýklarýnda da yararlýdýr.

Kandaki kolesterol oranýný düţüren muz, kalp ve damar hastalýklarýna karţý koruyucudur. Rahatlatýcý etkileri ile stresi azaltýr ve tansiyonu düţürür. Adet sancýlarýný azaltýr. Vücudun ve beynin yorgunluđunu giderir. Enerji verir. Hastalarýn iyileţmesini hýzlandýrýr. Kemik geliţimini destekler. Kramplarý engeller. Öksürüđe ve göđüs ađrýlarýna iyi gelir.

Muz Nasýl Kullanýlýr? Muz taze olarak yenmesinin yanýnda, yüz ve cilt bakýmýnda da sýklýkla kullanýlýr. Cildi besler ve temizler. Muz, limon suyu ile merhem haline getirilip egzama üzerine sürülürse faydasý görülür. Tam olgunlaţmamýţ olan muzun hazmý biraz zor oluđundan muzu olgun olarak yemek gerekir. Ülkemizde muz taze olarak tüketilirken muzun anavataný olan ülkelerde kýzartmasý da yapýlmaktadýr.


Önceki 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10    Sonraki

  • 2.El Komple Vücut Geliţtirme Aletleri
  • ,Copyright © 2016 | bodybuilding TR Eurostargym | ,, eurostargym.com adsense gizlilik politikasi